Setelah seminggu bercuti sempena Tahun Baru Cina, akhirnya semua pelajar dan guru kembali ke sekolah. Demam Sukan Tahunan telah bermula dengan acara sukantara. Dalam sukantara ini, empat acara telah dipertandingkan bagi tujuan pengumpulan markah rumah sukan masing-masing untuk Sukan Tahunan yang akan datang. Empat acara yang dipertandingkan itu ialah lari pecut 70m, lempar cakera, lontar peluru dan lompat tinggi.

Acara dimulakan selepas perhimpunan rasmi. Semua pelajar berkumpul mengikut rumah sukan masing-masing dan menuju ke stesen-stesen yang telah ditetapkan. Para pelajar dan guru begitu bersemangat untuk meningkatkan jumlah mata untuk rumah sukan masing. Alhamdulillah kerana sepanjang acara sukantara diadakan, tiada sebarang kemalangan atau kecederaan berlaku. 

Tahniah diucapkan kepada semua guru dan pelajar atas komitmen yang diberikan sepanjang sukantara berlangsung walaupun cuaca mulai panas selepas jam 9... Semoga semangat ini diteruskan lagi sehingga Kejohanan Sukan Tahunan IQRA 2010 Mac nanti.