Johan Peringkat Kebangsaan adalah sasaran sekolah untuk kawad kaki KRS. Sejajar dengan hasrat itu, maka usaha untuk mencapai sasaran ini telah dilakukan bermula dari pelajar-pelajar Tingkatan 1 tahun ini.

                Pada hari ini, satu Pertandingan Kawad Kaki KRS melibatkan pelajar-pelajar Tingkatan 1 telah diadakan . Tujuan pertandingan ini diadakan adalah untuk mengenal pasti bakat-bakat yang ada dalam kalangan pelajar untuk menjadi ahli platun kawad kaki sekolah di samping memberi pendedahan kepada pelajar-pelajar Tingkatan 1 mengenai pertandingan kawad kaki.

                Sebanyak 4 platun iaitu dua platun lelaki dan dua platun perempuan telah bertanding. Pertandingan dimulakan dengan persembahan kawad kaki dari platun pelapis lelaki dan perempuan sekolah.  Pelbagai  aksi dan gelagat menarik dapat disaksikan sepanjang pertandingan ini.

                Pada akhir pertandingan, pengetua, Encik Abdul Rashid telah menyampaikan hadiah kepada platun pemenang. Encik Abdul Rashid juga menyatakan matlamat pasukan kawad kaki sekolah untuk menjadi johan kebangsaan. Semoga impian pasukan kawad kaki sekolah bakal menjadi kenyataan.