Jamuan Akhir Asrama 2009 telah diadakan pada 9 November 2009. Jamuan ini diadakan sebagai tanda perpisahan pelajar-pelajar asrama dengan En. Roslan, Penolong Kanan HEM yang akan menyambung pengajian di peringkat Doktor Falsafah pada tahun hadapan. Selain itu, jamuan ini juga diadakan bagi meraikan pelajar-pelajar Tingkatan 5 yang akan meninggalkan asrama selepas tamat SPM.

Majlis yang bermula jam 8 malam ini telah dirasmikan oleh Encik Abdul Rashid, Pengetua SMK Teluk Bahang. En. Rashid menyeru agar semua pelajar asrama terus meningkatkan kecemerlangan dan memecahkan rekod pelajar cemerlang sekolah yang sebelum ini didominasi oleh pelajar harian. Dalam majlis ini juga, En. Roslan telah memberi ucapan perpisahan. Ada kalangan pelajar yang tidak dapat menahan sebak walaupun tempoh mereka dengan En. Roslan tidak sampai setahun.

Seterusnya, majlis diteruskan dengan jamuan makan yang disediakan oleh Katerer De' Kashmiri. Terima kasih Abang Mie atas jamuan yang sungguh menyelerakan. Ayam, sotong, daging dan udang bakar ditambah pula dengan Char Kuey Teow yang dimasak pada masa itu juga tentu saja menggamit selera tetamu yang hadir.

Sambil makan, tetamu dihidangkan juga dengan persembahan para pelajar dan nyanyian merdu lagu Suci Dalam Debu oleh warden-warden puteri. Acara cabutan bertuah dan penyampaian hadiah turut diselang-seli dengan persembahan. Pada akhir majlis, pengetua telah memilih dua orang pelajar sebagai King and Queen of the Night. King of the Night dimenangi oleh Faizzuan dari Tingkatan 2 dan Hazwanie dari Tingkatan 3.

Majlis pada malam itu ditutup dengan nyanyian lagu Kau Ilhamku oleh Cikgu Zaidi. Yang pasti, semua yang hadir pada malam itu terhibur.