Penutup Minggu Anti Dadah

Setelah seminggu berlangsung, maka tamatlah Minggu Anti Dadah SMK Teluk Bahang yang telah berlangsung dengan jayanya. Sesi dimulakan dengan ceramah daripada PDRM yang bertujuan untuk mewujudkan kesedaran dalam kalangan pelajar tentang kesan negatif jenayah.

Pada jam 11 pula, upacara penutup Minggu Anti Dadah berlangsung. Majlis dimulakan dengan acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang pertandingan yag diadakan sepanjang minggu ini iaitu menulis esei dalam Bahasa Melayu, bahasa Inggeris dan Bahasa Arab serta pertandingan melukis poster Anti Dadah oleh pengetua, Encik Abdul Rashid bin Abdul Samad.

Selepas itu, pengetua menyampaikan ucapan seterusnya merasmikan penutupan Minggu Anti Dadah dengan mematahkan replika rokok yang seterusnya dibuang kedalam tong sampah.

Aktiviti dan program sepanjang minggu ini berjalan lancar di mana semua guru dan pelajar memberikan kerjasama yang padu dalam menjayakan program lima hari in. Semoga semua pengisian sepanjang minggu ini akan menjadi wadah memupuk kesedaran dalam kalangan semua pelajar.


Articles Categories

Kaunter Pelawat

3260498
TodayToday288
YesterdayYesterday1286
This WeekThis Week1034
This MonthThis Month25563
All DaysAll Days3260498
54.221.73.186

Makluman

Blog Panitia Pendidikan Islam boleh dilayari di http://pismktbg.blogspot.com
Pelbagai bahan rujukan dan koleksi soalan Pendidikan Islam dan Tasawur Islam boleh didapati di blog ini.