Kejohanan Sukan Tahunan 2011

 

Saban tahun, acara kemuncak Kejohanan Sukan Tahunan adalah acara yang paling dinanti oleh seluruh warga sekolah. Tahun ini, kejohanan diadakan pada tanggal 2 Julai 2011 selepas larian 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia.

Acara dimulakan dengan perbarisan masuk kontijen rumah sukan yang dimulai dengan rumah Delima diikuti rumah Zamrud, Mutiara dan Nilam. Suasana gamat dipadang apabila rumah Nilam membawa masuk 'Usop Wilcha'. 

Selepas itu, acara balapan pun bermula. Cuaca pada hari ini baik walaupun sedikit panas. Namun semua itu tidak menggugah semangat para peserta meraih kejayaan. Setelah tamat acara balapan, suasana dimeriahkan lagi dengan acara tarik tali antara pasukan guru dan pelajar dengan dimenangi oleh pasukan guru.

Johan rumah sukan pada tahun ini jatuh kepada rumah Mutiara manakala olahragawan jatuh kepada Zulfadli Rusdi dari rumah Nilam manakala olahragawati sekolah pula Hanis Najwa dari rumah Zamrud. Tahniah kepada pemenang. Menang kalah adat betanding, yang penting adalah kerjasama berpasukan.


Articles Categories

Kaunter Pelawat

3225754
TodayToday317
YesterdayYesterday1535
This WeekThis Week5176
This MonthThis Month31773
All DaysAll Days3225754
54.162.241.40

Makluman

Blog Panitia Pendidikan Islam boleh dilayari di http://pismktbg.blogspot.com
Pelbagai bahan rujukan dan koleksi soalan Pendidikan Islam dan Tasawur Islam boleh didapati di blog ini.