LAPORAN DARI: CIK NOOR YAZMIRA BT. ISMAIL (KAUNSELOR)

 

Bismillahirrahmanirrahim…

12 Disember 2013 – Tarikh yang cukup istimewa ini merupakan tarikh pendaftaran tingkatan satu sesi 2014 SMK Teluk Bahang. Seawal jam 8.00 pagi ibu bapa mula hadir bersama anak masing-masing untuk mendaftar masuk ke tingkatan satu. Pelbagai ragam dapat dilihat sepanjang sesi pendaftaran dan ada dalam kalangan mereka yang tekun mengisi borang untuk memasuki asrama dan tidak kurang juga yang ingin memohon pertukaran sekolah.

SMK Teluk Bahang menawarkan dua aliran kelas iaitu KAA (Kelas Aliran Agama) dan KRK (Kelas Aliran Khas). Jumlah pelajar tingkatan satu yang mendaftar pada tahun ini adalah hampir 120 orang dan pihak sekolah amat mengalu-alukan kedatangan pelajar yang ingin bersekolah di sini.

Alhamdulillah majlis pendaftaran berlangsung dengan jayanya dan terima kasih diucapkan kepada semua AJK yang terlibat dalam membantu melaksanakan majlis pada hari ini. Semoga usaha kita mendapat keberkatan daripada Allah dalam usaha mendidik dan melahirkan insan pelajar yang cemerlang sahsiah dan akademik.

 

 

“2014 : SEMANGAT DAN AZAM YANG BARU”