Rakaman "Sekolahku Hebat" Astro Ceria

15 Februari 2011 - SMK Teluk Bahang telah dipilih oleh pihak Astro Ceria sebagai salah sebuah sekolah yang akan mengisi slot rancangan "SEKOLAHKU HEBAT" yang dijangka akan ditayangkan bermula bulan Mac ini dalam Astro Ceria channel 611.

Rancangan ini akan memaparkan kehebatan sesebuah sekolah yang dipilih oleh pihak penerbit dimana SMK Teluk Bahang merupakan satu-satunya Sekolah Berwatak Kadet Remaja Sekolah (KRS) di Negeri Pulau Pinang. Selama berada di sini, pihak sekolah telah mengaturkan penggambaran bagi memaparkan beberapa aktiviti sekolah seperti KRS, Pasukan Kawad Kaki Alfa & Beta , aktiviti-aktiviti KRS ,Tarian Kesenian dan kebudayaan dan kelas Pembelajaran Dan Pengajaran di dalam bilik kelas.

 


Moderator di pihak SMKTBG telah  melibatkan beberapa pelajar tingkatan 1 dan 2 dalam sesi temubual oleh krew penerbitan Astro Ceria. Pemilihan moderator telah dibuat dalam satu sesi pemilihan yang telah dijalankan oleh pihak sekolah.

Syabas dan tahniah diucapkan dan ribuan terima kasih kepada semua krew penerbitan Astro Ceria kerana sudi bertandang untuk membuat sesi rakaman yang pertama kali diadakan di sekolah ini..

" SEKOLAHKU HEBAT "